Дебютното участие на „Дъбови листа“ на Франкфуртския панаир мина повече от успешно
19.10.2018
Малки таланти споделят своите най-важни поуки в книгата „От деца за деца 2“
11.12.2018
Дебютното участие на „Дъбови листа“ на Франкфуртския панаир мина повече от успешно
19.10.2018
Малки таланти споделят своите най-важни поуки в книгата „От деца за деца 2“
11.12.2018

Нуша Роянова се срещна с малки читатели от 3 пловдивски училища

от Пловдив

Среща с ученици от ОУ „Димитър Димов“ в Пловдив

Само ден след приключването на Международния панаир на книгата във Франкфурт отново бях на терена на книгите, само че на местна почва! Благодарение на инициативата „Разказвачът на приказки представя“, чиято цел е да стимулира детското четене, участвах в четири срещи в три пловдивски училища – „Св. Св. Кирил и Методий“, „Софроний Врачански“ и „Димитър Димов“.

Срещите с малчуганите от началните класове бяха вълнуващи и както винаги оставиха в мен чувство на истинско удовлетворение. Досегът с малките читатели е отправна точка за създаването на моите книги и обратната връзка от тях е от съществено значение.

от Пловдив

Нуша Роянова раздава автографи на ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив

Ето защо, да гостувамe в Пловдив заедно с поредицата за Джак, Ема и Лъки-Алеко, както и с най-новия герой в колекцията на издателство „Дъбови листа“ – Жабчето Жо – беше истински ценно преживяване! Децата се интересуваха от всички детайли по създаването на историите – от самото им измисляне, през процеса на писане и накрая илюстрациите.

Може би най-силно впечатлени останаха от историята на книгата „От деца за деца“, която съдържа 25 приказки, написани от техни връстници. Илюстрациите в уникалното издание също са дело на талантливи малки художници! Като разбраха, че изцяло деца са сътворили нещо толкова впечатляващо, последва вълна от въпроси за това как се става писател и художник. Убедена съм, че се срещнах с поне дузина бъдещи творци, чиито произведения ще ни радват след някоя друга година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *