Нуша Роянова и нейните герои гостуваха в с. Сотиря
05.06.2019
За Фатиб и породата котки „Донски сфинкс“
26.06.2019
Нуша Роянова и нейните герои гостуваха в с. Сотиря
05.06.2019
За Фатиб и породата котки „Донски сфинкс“
26.06.2019

Стартира конкурсът “Нови приятели за Джак и Ема” – включи се със снимка!

Издателство “Дъбови листа” е познато на мнозина на първо място с детската поредица за кучето Джак и котката Ема. Деца от цяла България се срещат с Нуша Роянова – автор на текстовете и илюстрациите в книжките – за да разберат как истинските истории служат за вдъхновение за създаването на книгите. Искате ли да вземете активно участие в съдбата на героите и да получите специален подарък?

Ако отговорът е “Дааааа!”, прочетете тази статия докрай!

Fatib i Kondi-page-001По повод най-новото попълнение на поредицата – книгата “Фатиб и Конди” – издателство “Дъбови листа” организира конкурса “Нови приятели за Джак и Ема”, с който приканва малки и големи читатели да споделят с нас снимка на своя домашен любимец – претендент да бъде реалният нов приятел на книжните герои.

Зад екзотичните имена Фатиб и Конди стоят две котета с интересен външен вид и много щур характер. Фатиб е донски сфинкс – от онези чаровни котешки породи, които нямат никаква козина, а кожата им е гладка като кадифе. Конди пък е с неизвестно потекло и никой не знае каква порода е. Стопаните на Джак и Ема го намират в окаяно състояние и решават, че друг избор за тях няма, освен да го осиновят. Ето как групичката от домашни любимци в семейството става по-многобройно от човешките му членове (мама, татко и Вики). Групата от приятели на четиримата пакостници обаче може да се расте още и сега търсим новия герой сред Вашите домашни любимци!

Как можете да се включите в конкурса?

  1. Направете снимка на Вашия домашен любимец;
  2. Изпратете ни я, заедно с името на Вашия любимец и неговата порода чрез лично съобщение на фейсбук страницата на издателството или като коментар под поста за играта във фейсбук;
  3. Срок: 30 юни

Трима от Вас ще получат пълната поредица за Джак и Ема, при това с автограф! Победителите ще бъдат избрани от престижно жури – Нуша Роянова и нейните любимци!

Fatib i Kondi-page-023За книгата:

В уютната къща с червените врати, където котката Ема и кучето Джак живееха заедно с Вики, мама и тате, бе полутъмно. Раничко беше, към четири и половина сутринта. Навън бавно се развиделяваше и се чуваха малките гларусчета, които вече извиваха гладни гласчета. Трябваше да е тихо и спокойно, обаче не беше. Врати се отваряха и затваряха, падаха предмети, столове се обръщаха и целият апартамент бе огласен от веселото топуркане на четири чифта котешки крачета. Фатиб и Конди се гонеха лудешки!

 

 

Останалите книги от поредицата:

“Джак и Ема”

“Лекът на баба”

“Джак и Ема на хотел”

“Джак и Ема на хотел – надпреварата”

“Джак и Ема на село”

“Лъки-Алеко”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *