“Любов” от Елен Делфорж – книга, (с) която да обичаш
17.03.2020
„Любов“ вдъхнови читатели за книжно предизвикателство
08.05.2020
“Любов” от Елен Делфорж – книга, (с) която да обичаш
17.03.2020
„Любов“ вдъхнови читатели за книжно предизвикателство
08.05.2020

Нуша Роянова в онлайн разговор: Нашите мечти са предчувствие за нашите възможности

„Нашите мечти са предчувствие за нашите възможности. Убедена съм в това и чрез книгите си се опитвам да поощрявам децата да се грижат за мечтите си и да ги следват”, каза детската авторка и художничка Нуша Роянова по време на първата онлайн среща с писател, част от кампанията #ВкъщиСъмИЧета.

Инициативата за представяне на автори по време на извънредното положение е съвместна между Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и най-големия сайт за четене и книги „Аз чета” и ще се провежда всяка седмица.

Специалният гост в първия разговор беше Нуша Роянова, която разказа как се е появила идеята от художник да се превърне в писател и колко специално място в каталога на издателството отрежда на заглавията „Мама” и „Любов”.

„През 2015 година се появи първата книга, благодарение на моята дъщеря и децата от школата по рисуване. По време на всеки урок им разказвах истории за това какво се случва вкъщи – какво е направила дъщеря ми, кучето Джак, котката. Докато веднъж децата ми казаха да ги събирам и записвам, защото са невероятни и много интересни. Тогава се прибрах вкъщи и обявих пред семейството ми, че започвам да пиша. Така се появи и първата история за Джак и котката Ема. Започнаха история след история и всички са по истински случаи”, разказа Роянова. Седмата книга от поредицата е озаглавена „Фатиб и Конди” и е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно” 2020 в категория „Изследователи (8-10 г.)”.

Целия текст на статията можете да прочетете на сайта на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца – тук.

Видео с разговора гледайте тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *