„Любов“ вдъхнови читатели за книжно предизвикателство
08.05.2020
Цветни приключения с Нуша Роянова
20.05.2020
„Любов“ вдъхнови читатели за книжно предизвикателство
08.05.2020
Цветни приключения с Нуша Роянова
20.05.2020

“Любов” гостува в “Семейна библиотека” по БНР

Картинната книга “Любов” от Елен Делфорж и Кантен Гребан плени читателите с изящните си илюстрации и емоционални текстове. Впечатлена от нея, Вили Димитрова – журналист, радиоводещ и запален читател, я представи в рубриката “Семейна библиотека” на Програма Христо Ботев на БНР. Споделяме нейното мнение и искрено ѝ благодарим!

Това не е просто книга, а истинско произведение на изкуството! Трудно ми е да разкажа за нея, защото тя трябва да бъде преживяна. Неслучайно името ѝ е “Любов”.

Кратките и силно въздействащи текстове, написани от Елен Делфорж, са придружени от красиви илюстрации на Кантен Гребан. Книгата е с голям формат, дебели корици и илюстрации, които са разположени на целите страници. Това е една прекрасна книга, която да ни отведе в други пространства!

Това е втори проект на белгийските творци. Преди година излезе картинната книга “Мама”, която също като “Любов” е едно уникално бутиково издание.

Кантен Гребан обожава да създава портрети и един ден решава да направи няколко портрета на тема майчинство. Споделя ги с Елен Делфорж, която се вдъхновява от тях и излива душата си в текстове. Така се появява книгата “Мама”, която е преведена на над 21 езика, а в България интересът към нея е толкова голям, че първия тираж е вече изчерпан и тя е преиздадена.

През февруари се появи и новият проект на Елен Делфорж и Кантен Гребан – “Любов”.

Луксозното издание позволява да се насладим отблизо на по-голям размер на илюстрациите. Любопитното е, че рисунките показват различни епохи и тенденции в изобразителното изкуство на Франция. Текстовете отново са кратки и силно въздействащи.

Любовта е показана във всичките ѝ фази и проявления. Понякога тя е гореща и изпепеляваща, друг път е тъжна и драматична. Тя е истинска, всеопрощаваща, всеотдайна или гръмка и изненадваща. Тя променя човешки съдби, води до осъзнаване на житейския път, носи нов живот или завинаги прекършва нечий друг живот.

Много разнолика е любовта и смея да твърдя, че тази картинна книга наистина успява да събере абсолютно всички лица на любовта и емоциите им. Това е книга, която се прелиства с наслада. Книга, която те изважда от моментното ти състояние и отвежда съзнанието ти към истински изконните неща – едно, от които е тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *