Децата правят първи стъпки в света на музиката с помагалото “Музиката и седемте ноти”
15.02.2021
„Дъбови листа” ви очаква на ПроЛетния базар на книгата от 31 май
25.05.2021
Децата правят първи стъпки в света на музиката с помагалото “Музиката и седемте ноти”
15.02.2021
„Дъбови листа” ви очаква на ПроЛетния базар на книгата от 31 май
25.05.2021

В първата среща с деца за годината, българската художничка и авторка на детски книги запозна малките читатели с героите от поредицата “Джак и Ема”.

По случай Световния ден на книгата и авторското право, основателката на издателство “Дъбови листа” разказа за значението на литературата на малките читатели. Децата се започнаха и с героите, създадени от Нуша Роянова, чиито приключения могат да бъдат проследени в поредицата “Джак и Ема” и картинната книга “Жабчето Жо”. Това беше и първата среща за годината по покана на учители.

Освен като автор и издател, Нуша Роянова често радва децата и като преподавател по приложни изкуства. Арт център „Дъбови листа“ е мястото, където се раждат много от илюстрациите и историите, които книгите ѝ събират.

По време на срещата децата от с. Сотиря ѝ задаваха своите въпроси и откриха коя е била нейната детска мечта, от къде черпи своето вдъхновение и кои книги са пленили сърцето ѝ като дете. Именно мечтите бяха и акцентът в разговора с Нуша Роянова. Като съавтор на приказката “А защо не?”, включена в най-новата книга на издателството – “Музиката и седемте ноти”, Роянова познава силата на една мечта и удовлетворението, което осъществяването ѝ носи.

“Предстоят ни още много срещи с деца! За мен това е едно прекрасно преживяване, в което мога да се докосна до най-малките ни читатели, да им разкрия красотата на книгите, да ги вдъхновя, за да четат и творят!”, сподели усмихнатата авторка.

Ако искате да поканите Нуша Роянова и нейните герои във вашето училище или библиотека, свържете се с нас тук или на страницата ни във Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *