Надежда Савова-Григорова: НадЕжко стои над „еженето“ благодарение на надеждата
09.07.2021
Новата книга „Татко“ от Елен Делфорж и Кантен Гребан поставя началото на кампания в подкрепа на бащинството
28.08.2023
Надежда Савова-Григорова: НадЕжко стои над „еженето“ благодарение на надеждата
09.07.2021
Новата книга „Татко“ от Елен Делфорж и Кантен Гребан поставя началото на кампания в подкрепа на бащинството
28.08.2023

Открий жокера във Фейсбук играта „Октомври, Октомври“

Какво правят всяка година Октомври и баща ѝ в началото на октомври?

Всяка година, когато празнуват рождения ѝ ден през октомври, Октомври и баща ѝ, които живеят в гората, правят едно и също нещо.

Къпят се в езерото. Дори когато навън е леденостуден ден, отново не пропускат да скочат във водата. После палят огън, докато записват всички важни неща, които трябва да направят, за да подготвят гората за зимата. Този октомври списъкът в бледозеления тефтер на татко ѝ, изглежда по-дълъг.

Но това едва ли е всичко.

Има още нещо, най-специалното от всички неща, за които ви разказахме в началото. Нещо, което се случва точно на рождения ден на Октомври.

Досещате ли се – какво е то?

В деня, когато Октомври е родена – преди 11 години, татко ѝ засажда дъб, който толкова е пораснал, че сега е по-висок от нея. Около дъба растат ясени, глогове, брястове и ябълкови дървета, а до всяко от тях татко ѝ е поставил по едно малко знаменце, върху което са изписани името и възрастта на момиченцето. И така, както крехките фиданки се протягат все повече към небето и звездите, всяка година Октомври и баща ѝ засаждат по едно ново дърво, за което след това се грижат.

Тази година, когато Октомври навършва точно 11, тя избира различно дърво, което в нейните очи сияе като лунна светлина, а докато с баща ѝ копаят дълбока дупка в гората, за да го засадят, малкото момиченце открива ценно съкровище. Може да ви разкажем повече за него, както и за дървото. Но ще запазим в тайна тази част от историята в романа „Октомври, Октомври“ от Катя Бейлън, защото знаем колко много обичате новите приключения.

Открихте ли жокера в играта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *