Открий жокера във Фейсбук играта „Октомври, Октомври“
11.05.2023
Открий жокера във Фейсбук играта „Октомври, Октомври“
11.05.2023

Новата книга „Татко“ от Елен Делфорж и Кантен Гребан поставя началото на кампания в подкрепа на бащинството

Издателство „Дъбови листа“ посвещава книгата на всички татковци

С новата книга „Татко“, която пристигна в България в края на лятото, издателство „Дъбови листа“ поставя начало на кампанията „Татко е тук“, посветена на всички татковци.

Историите в „Татко“ се докосват до най-съкровените и трогателни моменти на всеки любящ и всеотдаен татко, като разказват бащинството вълнуващо и откровено. Наситена с богата палитра от човешки и емоционални преживявания, „Татко“ е книга, която разкрива дълбокия свят на всички татковци – от момента, когато разбират, че ще стават бащи, през раждането на детето, до мига, в който то пораства и напуска родния дом.

Посланията на подкрепа, които Елен Делфорж отправя към всички бащи, са свързани с радостните мигове и удоволствието от бащинството, но и с големите промени, които татковците преживяват, когато се появят децата, както и след това, докато опознават живота и проявяват първите особености на характера. Писателката разказва историите с чувство за хумор, което успява да улови с тънък усет най-фините акорди от душевността на татковците, като им помага да се справят по-лесно с трудностите, които срещат при отглеждането на децата. С поетичен език, изумителни илюстрации, ярки цветове и кратки строфи, изпълнени с привързаност и съпричастност, човешка топлота и житейски контрасти, Елен и Кантен вплитат по естествен начин непреходните ценности в книгата, като показват, че разбират страховете, пред които татковците се изправят, въпреки че рядко говорят за тях с някой друг.

„С кампанията „Татко е тук“, насочена не само към бащите, но и към майките, искаме да вдъхнем повече кураж и увереност. Всяко начало е трудно, но вярваме, че татковците, които са искрени и изграждат последователна и здрава връзка със своите деца, ще могат да разчитат правилно сигналите, които получават от тях, докато те растат в любов и разбиране. Добрата връзка с бащата играе съществена роля за приспособяване на децата като цяло, тя е в основата на доверието, сигурността и чувството за благосъстояние в живота“, споделя Нуша Роянова – издател, писател и художник.

С твърди корици, в голям формат, с изящни и впечатляващи илюстрации, луксозното издание „Татко“, подходящо и като подарък, ще заплени всички настоящи и бъдещи татковци. Историите са като продължение на книгите „Мама“ и „Любов“, които се радват на постоянен интерес от българските читатели.

Ще бъда ли добър баща?, след като всички очакват ТАТКО за пример. Как ще се променят отношенията в семейството, когато се появят децата? Дали ще се справя, когато всичко е толкова непознато?

Въпросите, които книгата „Татко“ поставя, не се изчерпват дотук. Най-ценното е, че кампанията „Татко е тук“ продължава това общуване, като развива идеите от историите в поредица от активности, за да помогне на татковците с въпроси от различен характер. Някои от тях не са за подценяване, особено тези, които показват социалните настроения в обществото, проявяващи се, когато един баща посвещава повече време на все още непорасналите деца, отколкото на професионалните си ангажименти.

Грижите за децата изискват доверие, обич, време и търпение, а всичко това сплотява и сближава родителите. Повечето задължения, разпределени между тях, когато това е възможно, правят живота много по-хубав, като служат за пример на децата, докато те растат. Така всички проблеми, свързани с първоначалния стрес и изтощението, се преодоляват по-лесно, защото различните роли, които майките и татковците поемат, като признават отговорностите и постиженията на другия, допринасят за благополучието на цялото семейство.

Кампанията „Татко е тук“ ще се развива в интервюта с бащи, които ще разкажат своите преживявания от първо лице, разговори с психолози, партньорства с училища за родители, допълнителни активности, в които ще се включат и майките, като споделят конкретни случки, свързани с бащинството, за да достигнат до повече татковци.

Книгата „Татко“ е в превод от френски на Бела Чолакова, редактор е Габриела Кожухарова, Кристина Димитрова е коректор.

Ето как Елен Делфорж преразказва накратко бащинството, като надгражда описанията в тълковните речници:

„Баща – съществително име, мъжки род; мъж, който е създал или осиновил едно или повече деца и който прави всичко по силите си те да пораснат и да бъдат щастливи.

Партньор на кампанията „Татко е тук“ – България-Текс АД, гр. Казанлък.

Всички поръчки на книгата „Татко“ ще бъдат придружени с необикновено кълбо от 100 % чист, деликатен и фин памук на утвърдената марка PERFORMANCE*.

PERFORMANCE е търговска марка на емблематичния български производител България-Текс АД, чиито прежди са плетени от пет поколения български жени. Основано през 1931 година, дружеството днес създава традиционни и иновативни прежди, с които продължава да гради историческото си присъствие, достигайки до пазарите на шест континента. Прежди PERFORMANCE са носител на знание и традиция, гаранция за перфектен резултат в сръчните ръце на плетачите.

*Предложението е валидно от началото на месец октомври, като важи до изчерпване на наличните количества от сайта на издателство „Дъбови листа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *