Общи условия и правила за участие във Фейсбук игра на издателство „Дъбови листа“ – „Заедно във всичко“
08.04.2024
Поетичната книга „Моите сънища“ от Ефи Лада събужда красотата и светлината в живота
23.05.2024
Общи условия и правила за участие във Фейсбук игра на издателство „Дъбови листа“ – „Заедно във всичко“
08.04.2024
Поетичната книга „Моите сънища“ от Ефи Лада събужда красотата и светлината в живота
23.05.2024

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети за първи път прочувствена илюстрация на издателство „Дъбови листа“ и българските читатели

Неповторимата илюстрация ще бъде показана на предстоящия Пролетен панаир на книгата

 

Издателство „Дъбови листа“ попълни книжната си колекция от 61.Международен панаир на детската книга в Болоня с единственото по рода си издание на „Мама“, върху което световноизвестният художник Кантен Гребан нарисува прочувствена илюстрация, посветена на българските читатели.

Щастливото изражение на невръстно дете, което се е сгушило в нежната прегръдка на своята любяща майка, притворила клепачи в момент на истинско умиление, разкрива творческата дарба на автора, признат по цял свят.

Белгийското издателство „Мижад“ (Mijade), с което „Дъбови листа“ работи в партньорство, не пропуснаха да отбележат изключителната значимост на всички успешни инициативи в България, свързани с представянето на книгите на Елен Делфорж и Кантен Гребан, както и на други чуждоезикови автори.

„Щастливи сме, че като издателство за детска литература, както и такава за родители, открихме за българските читатели неповторимия талант на белгийския художник Кантен Гребан преди няколко години. Личната среща с него в Болоня, както и с белгийския ни партньор – Mijade, ни очарова, развълнува и вдъхнови. Те ни показаха колко много ценят всичко, което правим, за да стигнат книгите до повече деца в България, като бяха особено впечатлени от посланията на кампанията „Татко е тук“, споделя Нуша Роянова – издател, писател и художник.

Черно-бялата илюстрация, която Гребан нарисува по време на най-престижното изложение на детската книга в Болоня, ще бъде показана на предстоящия Пролетен панаир в края на май, като посетителите ще могат да я видят единствено на щанда на издателство „Дъбови листа“.

Най-обичаните книги на Елен Делфорж и Кантен Гребан – „Мама“, „Любов“ и „Татко“, обединени в семейната колекция „Заедно във всичко“, се радват на изключителна популярност навсякъде по света. Първата книга „Мама“ е с четвърти тираж в България, „Любов“ е преиздавана три пъти, а „Татко“, която излезе през есента на 2023 година, е с два тиража.

Трите книги улавят най-съкровените човешки преживявания, разказвайки открито и честно майчинството, любовта и бащинството, като се фокусират върху истински житейски ситуации, добродетели и ценности, които изграждат различен мироглед и подпомагат родителите в най-отговорната им мисия, свързана с отглеждането на деца.

Различната перспектива, пространственото мислене в илюстрациите и светлината в тях, както и умението да пресъздава изразителни емоции върху лицата на героите, отличават творчеството на белгийския илюстратор, превръщайки го в един от най-разпознаваемите съвременни художници, чиито книги приличат на картинна галерия.

Любима на българските деца е и книгата „Когато порасна…“, в която Кантен Гребан разкрива и писателския си талант в България, който проличава в умението му да претвори една толкова важна тема, каквато е тази за професиите, за които малчуганите мечтаят още от малки. Като творец с голямо въображение, който непрекъснато надскача всякакви граници, той обръща поглед към света на детството, за да докосне с него и живота на тези родители, които не са забравили колко е хубаво да бъдат деца.

Кантен Гребан е илюстратор и на книгите „Няма ми го панталона!“ и „Приказки“ от Ханс Кристиан Андерсен, присъстващи в книжните колекции на най-преданите почитатели на художника, които не пропукат нито едно от изданията на „Дъбови листа“.

Всяка от книгите е с висока художествена стойност, с изящни и впечатляващи илюстрации, като произведение на изкуството, подходящо за всяка домашна и училищна библиотека.

За Пролетния панаир на книгата, който ще проведе в края на май пред НДК, „Дъбови листа“ подготвя поредното интересно заглавие на Кантен Гребан и Мод дьо Бел – „Голямото шоу“, с което ще зарадва по-малките читатели. До края на годината предстоят още няколко удивителни книги, за които белгийското издателство „Мижад“ се довери отново на своя дългогодишен партньор в България, утвърдил имената на Кантен Гребан и Елен Делфорж.