ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОЛЕДНАТА ФЕЙСБУК ИГРА НА ИЗДАТЕЛСТВО „ДЪБОВИ ЛИСТА“ – „ВСЯКО НЕЩО Е ЧУДО“
04.12.2023
„Мама“, „Любов“ и „Татко“ от Елен Делфорж и Кантен Гребан –книжна колекция сплотява семейството около Световния ден на книгата
26.03.2024
ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОЛЕДНАТА ФЕЙСБУК ИГРА НА ИЗДАТЕЛСТВО „ДЪБОВИ ЛИСТА“ – „ВСЯКО НЕЩО Е ЧУДО“
04.12.2023
„Мама“, „Любов“ и „Татко“ от Елен Делфорж и Кантен Гребан –книжна колекция сплотява семейството около Световния ден на книгата
26.03.2024

Чуй отвътре как звучи „Чин Чин“ в новата книга на Нуша Роянова

Историята, която ни разказва защо да се вслушваме във вътрешния глас, е с красиви илюстрации, които развиват детското въображение и социалните умения, съчетавайки живопис и графика в една книга.

Новата детска книга Чин Чин („Дъбови листа“, 2024) е с авторски илюстрации и текст от българската писателка и художничка – Нуша Роянова, която използва графика и живопис, за да разкаже любопитна история за интуицията, приятелството и вярата в необозримото. Онова вътрешно чувство, което отвежда Чин Чин до непознати земи, докато следва своите усещания.

В далечни, студени планини живее армазилът Гонзалес – голям, тромав и сив. А в слънчева, изпъстрена с цветя и пеперуди долина живее чинталчето Чин Чин. Как и защо те се срещат, как и защо Чин Чин помага на Гонзалес да се сбогува с тъгата, със самотата и сивотата? На какво е способен един приятел?

Чин Чине увлекателна книга, вдъхновена от напълно измислени същества и истински природни картини, каквито са Побитите камъни край Варна и връх Монблан в Алпите. Макар че е замислена като емоционална история за деца, посланията в нея са толкова космополитни, че ще накарат родителите и учителите да преосмислят своите възприятия за духовните ценности в живота – радостта, благодарността и уважението, доверието и търпението, съчувствието и принадлежността.

„Книгата „Чин Чин“ е за деца, които са на възраст между шест и десет години, но вярвам, че ще бъде интересна и на по-големите, както и на възрастните, защото може да се каже, че посланията в нея имат както философско тълкувание, така и хумористично звучене. В историята ще откриете отговори на въпросите: Какво е интуиция и трябва ли да се вслушвате в нея? Ако сте късметлии и сте родени в „слънчевата долина”, като от малки се радвате на любов и топлина, не дължите ли това чувство на обич и на останалите, израснали без нея?“, споделя Нуша Роянова.

Чин Чине книга за вярата по пътя напред и желанието да помогнеш на друго живо същество, което не прилича на теб. Когато Чин Чин и Гонзалес се срещат, между тях се заражда истинско приятелство, което променя всеки от тях. Различните преживявания в хода на сюжета, както и неочакваните обрати в героите, пресъздадени от Нуша Роянова с творческите похвати на графиката, живописта и словото, превръщат книгата в произведение на изкуството, подходящо за всяка семейна и училищна библиотека.

Историята е наситена с ярки цветове и въздействащи образи, уловени в живописни илюстрации и графични превъплъщения, които ще пренесат читателите в необятния свят на природата, където живеят непознати създания. Малчуганите ще ги срещнат за първи път в книгата Чин Чин, като това ще им позволи да развият още повече своите сетива и въображение, увереност и умения за общуване, докато разлистват страниците в голям формат.

„Чин Чин“ е книга и за смелостта, и за топлината, и за приключенията, но преди всичко това е книга за приятелството и за неговата безкрайна сила; сила, която може да ни накара дори да полетим“, разказва Бела Чолакова – редактор на книгата.

Посланието „Чуй отвътре“, което историята отправя, насърчава децата и възрастните да се свързват по-често с гласа на сърцето, като вярват на това, което то се опитва да им подскаже. Това се случва с Чин Чин, когато усеща нещо различно в себе си, като не се отказва от него, а тръгва на пътешествие, преодолявайки всяко препятствие, за да открие дълбоката привързаност, която олицетворява доброто и красивото в живота. Както казва Уилям Шеспир: „Приятелят е този, който те познава такъв, какъвто си, разбира къде си бил, приема това, в което си станал и въпреки това нежно ти позволява да растеш.“

С новата книга „Чин Чин“ издателство „Дъбови листа“ започва разговор, посветен на всички деца, родители и учители, които вярват в положителната сила на вътрешния глас и истинското приятелство, като развиват своето въображение чрез хубавите истории в книгите.

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Откъс от „Чин Чин“:

„Когато послушаш огънчето в себе си, когато тръгнеш на път, за да намериш някого, когото непременно трябва да срещнеш, когато му помагаш, когато събуждаш обич, когато изграждаш приятелство, то цялата Вселена ти изпраща подаръци. И то най-различни – праща ти сила, смелост, мъдрост, радост, и то толкова много, че направо можеш да полетиш. Можеш да сбъдваш мечтите си, можеш да споделяш радостите си, можеш да сътворяваш песни, стихове, музика, да рисуваш, да танцуваш и да помагаш на свой ред на някого, който се нуждае от теб!“

За Нуша Роянова:

Нуша Роянова е родена през 1969 г. в София. Живее, учи, работи, рисува и пише в различни градове в България и в САЩ. Автор и илюстратор е на поредицата за кученцето Джак, котката Ема и тяхната господарка – деветгодишната Вики. Това са книги по истински събития: и тримата замесени са нейните реално съществуващи домашни любимци! Освен това и на „Жабчето Жо” – историята на жабчето, което на пръв поглед си има всичко – къща, работа, приятели…но си няма „НЕЩОТО” в живота, затова тръгва да го търси. Както и на „А, защо не?” – история, в която се сбъдват мечти, дори и най-щурите: например мечтата на един докер да танцува. В момента Нуша Роянова живее във Варна със съпруга си, който е музикант, порасналата Вики и порасналите котка и куче.