Вълнуваща среща с предистория в ОУ „Захари Стоянов“ – гр. Варна
27.04.2018
Вълнуваща среща с предистория в ОУ „Захари Стоянов“ – гр. Варна
27.04.2018

Нуша Роянова пред Радио „София“: Всичко, което рисувам, изразява любов

Нуша Роянова в БНР„Няма дете – момиченце или момченце – което да не обича кучета или котки. Затова всичко, което рисувам, изразява лю-бов. Така детската писателка и художник Нуша Раянова определи резултата от своите илюстрации в ефира на предаването „Радиоприемница“ на радио „София“, което днес се излъчваше от Младежкия театър „Николай Бинев“.

„Много често ме питат как се става художник. Не, не е трудно, стига човек да иска и да има вдъхновение“, разказа тя в отговор на въпрос на водещата Катя Василева за най-често задаваните въпроси по време на срещите с деца.

Нуша разказа и за протичащото в момента второ издание на конкурса за авторски детски приказки на издателство „Дъбови листа“, което търси златните пера на България. „Миналата година получихме над 400 прекрасни приказки, а 25 от тях бяха публикувани в книга, която е уникална, защото е написана от деца за деца. Тази книга бе истински хит, защото бе изрисувана от децата от школата, а всички, които искат тази година да участват в конкурса, трябва да изпратят своята приказка до 24 май“, припомни тя.

Чуйте звуковия файл с целия разговор, посветен и на предстоящата утре работилница по илюстрация в рамките на Софийския межународен фестивал за деца и младежи, който продължава до неделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *