Една дълга и силно вдъхновяваща среща в ОУ „Йордан Йовков“ – Варна
12.05.2018
Конкурсът „Дъбови листа“ 2017 донесе на агенция IntelDay Solutions награда ПР Приз
23.05.2018
Една дълга и силно вдъхновяваща среща в ОУ „Йордан Йовков“ – Варна
12.05.2018
Конкурсът „Дъбови листа“ 2017 донесе на агенция IntelDay Solutions награда ПР Приз
23.05.2018

Децата от ОУ „Елин Пелин“ – Варна и греещите очи на Матилда

Искам да ви разкажа за поредната ми среща с дечица от ОУ „Елин Пелин“. Там бях миналата година по време на ВарнаЛит 2017 и ми направи впечатление, че учениците харесаха четенето и книжките. По-късно обаче учителите ми споделиха, че родителите на повечето от децата едва ли биха им купили книжки, защото става дума за семейства с много деца и по-належащи нужди.

Обещах си, че някой ден ще направя нещо за тях. И ето, че този ден беше днес!

Първо с голяма радост раздадох грамотите на деца, участвали в гласуването за националната награда „Бисерче вълшебно“. (Все повече блести това бисерче!) Отбелязахме заедно и един прекрасен рожден ден – този на Матилда!

Няколко дни по-рано тя реши да го празнува в моята школа и с приятелите си да измайсторят нещо от глина. Обаче Матилда много приятно ни изненада с желанието си да не получава подаръци! Да-а-а… тя пожела всички гости да пуснат в една кутийка колкото парички пожелаят и със събраните средства купи 40 книжки от поредицата „Джак и Ема“, които подари лично на дечицата от ОУ „Елин Пелин!

Не може да си представите широките усмивки, които озариха лицата на учениците и блесналите им очи! Очите на Матилда също грееха, защото тя, дори и на 10 години, осъзна колко е хубаво да се помага, колко е хубаво да сме щедри.


Ваша,

Нуша

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *