„Дъбови листа” ви очаква на „Алея на книгата“ Варна от 31 юли
23.07.2020
Цветни приключения с Нуша – Картина с живи цветя
02.09.2020
„Дъбови листа” ви очаква на „Алея на книгата“ Варна от 31 юли
23.07.2020
Цветни приключения с Нуша – Картина с живи цветя
02.09.2020

“Джак и Ема на хотел – надпреварата” е третата книжка в поредицата “Джак и Ема”. Кучето Джак и котката Ема прекарват времето си в хотел за животни, докато тяхната стопанка Вики е на ски курорт със семейството си. Всяка година кучетата от хотела участват в оспорвана надпревара. Първото място винаги заема кучето Рекс, но дали печели честно? Джак и неговите нови приятели имат своите съмнения.

Забавна история за приятелство и приключения, “Джак и Ема на хотел – надпреварата” припомня колко важна е честната игра. Книгата е написана и илюстрирана от Нуша Роянова, а днес ще ви разкажем как да създадете абстрактни картини, вдъхновени от поредицата!

Смело изтискваме от тубичките с темперни бои направо върху листа. Важно е да поставяме цветовете в лявата част на листа, за да можем хубаво да ги разнесем по-късно. Избираме цветове, които според нас ще стоят добре един до друг, например синьо, зелено и жълто. Няма нищо лошо в това нашите цветове да се преливат. Напротив, именно това целим!

Когато сме поставили достатъчно количество боички върху листа, поставяме втория лист върху него. Притискаме леко и внимаваме, за да не се изцапаме с боята, която може да се процежда между двата листа.

Върху двата листа поставяме и прозрачната плака. Тя може да се закупи от всеки магазин за художнически материали. Освен в този проект, тя може да бъде полезна и в много други цветни приключения.

Плаката трябва да бъде поставена на 2 см. извън листа. Така можем да задържим единия ѝ край здраво притиснат към масата, докато бавно издърпваме горния лист хартия под нея.

Целта ни е така да прелеем хубаво цветовете, които сме поставили върху листите.

Когато разделим листите, можем да продължим да смесваме цветовете, използвайки валяче. С него можем да оформяме и красиви фигури, например вълни или листа.

Тази техника ни позволява да дадем воля на въображението си, но и да я комбинираме с други техники, които познаваме от “Цветни приключения с Нуша Роянова”.

Научете повече за приключенията на кучето Джак и котката Ема с книжките от колекцията „Нови приятели“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *