Алея на книгата София 2019 с издателство „Дъбови листа”
04.09.2019
Магията на Андерсеновите приказки, претворена от знаменития илюстратор Кантен Гребан
05.12.2019
Алея на книгата София 2019 с издателство „Дъбови листа”
04.09.2019
Магията на Андерсеновите приказки, претворена от знаменития илюстратор Кантен Гребан
05.12.2019

“За Коледа ще си бъда у дома” от обичаната от милиони деца по света Холи Хоби – вече и в България

Има една вълшебна дума, която действа на деца и възрастни по магичен начин – моментално ни кара да се чувстваме по-уютно, изпълва ни с надежда и обич. Тази дума е “Коледа”. Най-обичан от децата, празничният сезон заслужава да бъде отбелязан с вълшебни истории и новата книга на издателство “Дъбови листа”“За Коледа ще си бъда у дома” от Холи Хоби – се грижи за това!

Приказната история разказва за пътешествието на малкото прасенце Туут по пътя към дома и неговите приятели в Уудкок Покет. Зимни виелици, дълбоки преспи сняг и непрогледна тъма стоят на пътя на Туут. Той обаче е решен да мине отвъд океана и да пристигне навреме за украсяването на елхата и, разбира се – раздаването на подаръци!

“За Коледа ще си бъда у дома” е написана с чувство за хумор и е толкова увлекателна, че всяко дете ще иска мама или татко да му препрочита книжката денем и преди сън отново и отново. Прасенцата Туут и Пъдъл проговарят на български в превод на радиоводещата Елена Розберг.

„Сърцето ми подскача от гордост и радост, че имах късмета да бъда преводач на тази книга. Нуша Роянова е изключителен артист и издател! Вълшебна коледна история за приятелството и магията в живота!“, казва за книгата Розберг.

Прелестните илюстрации пък ще потопят малчуганите в историята дотолкова, че ще повярват, че истинските чудеса наистина се случват по Коледа и когато упорито следваме мечтите си.

Нуша Роянова, издател, писател и художник, споделя впечатления от първата си среща с книгата “За Коледа ще си бъда у дома”:

Миналата Коледа получих приказен подарък от дъщеря ми – книжката „За Коледа ще си бъда у дома“ в италиански вариант. Отворих я и се пренесох в чаровната къщичка на двете сладки прасенца, после се озовах на покритите със сняг улички на град Бостън (познати от времето, когато живях там), а по-късно замръзнах в гората, точно като Туут! Веднага реших, че ще трябва да споделя това вълшебство с българските деца!!

Авторката Холи Хоби е изключително популярна с поредицата книжки за прасенцето Туут. То е любим герой на няколко поколения деца по света, а вече и на малките почитатели на приказните истории и в България.

Холи Хоби e популярна американска писателка, художничка и илюстратор. Родена е през 1944 г. с името Денис Хоби Улинскас, а псевдонима си получава в края на 60-те години на XX век, когато неин близък я убеждава да продаде правата над своя рисувана героиня на American Greetings – втората най-голяма в света компания производител на поздравителни картички.

Въпросната героиня е момиченце с рокля и огромна шапка боне, което в началото си няма име. То обаче набира широка популярност толкова бързо, че от компанията ѝ дават името Холи Хоби. Оттогава създателката ѝ е известна и разпознаваема с псевдонима.

Образът на малкото момиченце се превръща в най-популярната детска играчка за няколко години в САЩ – парцалената кукла Холи Хоби. Момиченцето става литературен и телевизионен герой, а през 2019 г. Hulu стартира сериал, посветен на Холи, като тийнейджър.

За Коледа ще си бъда у дома

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *