Прасенцата Туут и Пъдъл най-после и в България
15.12.2019
Над 300 деца от Разград разговаряха с писателката Нуша Роянова за пътя до създаването на една книга
13.02.2020
Прасенцата Туут и Пъдъл най-после и в България
15.12.2019
Над 300 деца от Разград разговаряха с писателката Нуша Роянова за пътя до създаването на една книга
13.02.2020

Писателката Нуша Роянова се среща с ученици в Разград

Детската писателка и художничка Нуша Роянова ще гостува на ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград на 12 февруари, за да им разкаже как се създава книга. По време на срещите децата ще разберат от създателката на обичаната поредица за кучето Джак и котката Ема как една истинска история може да послужи за вдъхновение. Както и тайната на съчетаването на две креативни професии.

Поредицата “Джак и Ема” е вдъхновена от реалната житейска история на създателката си. Прототипи на главните герои в нея са членовете на семейството на Нуша Роянова, като приключенията и забавните истории се въртят около боксера Джак, котката Ема, а към тях с времето се добавят и други животни. Поредицата съдържа 7 книги, като последната от тях – “Фатиб и Конди” – е номинирана за наградата Бисерче вълшебно 2020 в категория “Изследователи”. Произведенията са подходящи за деца между 5 и 10 години и засягат важни и любопитни за децата теми – отговорността към домашните животни, семейните ценности, приятелството и магията на детството.

Нуша Роянова е илюстратор, писател, графичен дизайнер, издател, учител по рисуване, създател на издателство „Дъбови листа“ и инициатор на конкурс за авторски детски приказки. Живее шест години в САЩ, а понастоящем – заедно със семейството си във Варна. Автор е и на картинната книга “Жабчето Жо”, чийто главен герой търси своето основно призвание. Роянова има школа за рисуване, където предава на деца страстта си към изобразителното изкуство.

От години Нуша пътува из страната, за да се среща с малките читатели, гостува на училища, детски градини и различни литературни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *