Цветни приключения с Нуша – Абстрактни чудеса с Жабчето Жо
03.06.2020
Пътуващата „Любов“ обиколи България и акостира във Варна
21.07.2020
Цветни приключения с Нуша – Абстрактни чудеса с Жабчето Жо
03.06.2020
Пътуващата „Любов“ обиколи България и акостира във Варна
21.07.2020

“Лекът на баба“ е четвъртата книжка от поредицата за приключенията на котето Ема и кучето Джак. Книжките в колекция “Нови приятели” са вдъхновени от домашните любимци на авторката и художничка Нуша Роянова. Тя не само пише историите, но и ги илюстрира с прекрасни картини, преливащи от багри, нарисувани с нетрадиционни техники.

В книжката “Лекът на баба” любимото ни кученце Джак претърпява инцидент, а семейството му не знае как да го излекува. Опитват всичко, но нищо не помага – Джак е все така умърлушен. Може би днешният проект в “Цветни приключения с Нуша Роянова” ще му помогне? Нека разберем!

Покриваме всеки от двата картонени листа с различни цветове маслени пастели. Избираме по-тъмни цветове за основата на картичката, а с по-светли тонове рисуваме страницата, която ще използваме за главата на кученцето Джак.

Върху листа с по-светлите цветове нанасяме черна темперна боя. Още преди да е изсъхнала, започваме да рисуваме фигури с клечка за зъби върху нея. Опитваме се да разкрием максимално много от цветовете под боята.

Същото правим и с листа с тъмни цветове, но там използваме бяла темперна боя.

Внимаваме да не изцапаме масата, на която работим. Почистваме добре четките и работното си място, докато чакаме рисунките ни да изсъхнат.

Рисуваме главата на нашето любимо кученце Джак. Изрязваме и прегъваме кученцето, без да забравим да оставим две ленти картон от всяка страна. Те ще ни помогнат да сглобим картичката, както ни показва и усмихнатата Нуша във видеото:

https://youtu.be/cZJPyDJaXPg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *