Цветни приключения с Нуша – Полет над морето с Лъки-Алеко
27.05.2020
Цветни приключения с Нуша 🍂 Триизмерна картичка с кученцето Джак
10.06.2020
Цветни приключения с Нуша – Полет над морето с Лъки-Алеко
27.05.2020
Цветни приключения с Нуша 🍂 Триизмерна картичка с кученцето Джак
10.06.2020

“Жабчето Жо” от Нуша Роянова разказва историята на едно малко жабче, което наглед си има всичко – здраве, покрив над главата и приятели, но все нещо не му достига, за да бъде щастливо. То търси непрестанно НЕЩОТО, което отсъства в живота му – експериментира, проваля се, но не се отказва. Краят е колкото очакван, толкова и изненадващ, защото НЕЩОТО бива открито, но се оказва съвсем различно от очевидното. 

Книжката е с прекрасни илюстрации, дело на самата авторка – Нуша Роянова, а една от тях вдъхнови и днешния проект! Картината, която ще създадем с много въображение, е абстракция, а ето и необходимите материали.

Смесваме част от течността за правене на балончета с акварелна боя.

Потапяме накрайника в сместа и с негова помощ правим красиви цветни балончета, които оставяме да падат свободно върху лист за акварел.

Продължаваме да създаваме интересни цветни пръски в картината си, използвайки сламка за сок. Така получаваме по-наситени капки от боята.

Можем да използваме различни тампончета, гъбички, цветя, дори половин разрязана ябълка, картоф или стръкче броколи, с които да оставим красиви цветни отпечатъци по листта. Те могат да ни приличат на предмети около нас, на любими наши герои или места. С абстракциите можем да изобразим чувства, мечти и съкровени желания. Те ни дават възможност да развихрим своето въображение!

Когато нашата картина изсъхне, можем с маркер да нарисуваме допълнителни елементи в нея.

Как да създадем една такава абстрактна картина, вдъхновена от книгата “Жабчето Жо”, разберете от видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *