Нуша Роянова се срещна с малки читатели от 3 пловдивски училища
23.10.2018
Пленителната книга за майчината обич “Мама” излиза и на български
20.03.2019
Нуша Роянова се срещна с малки читатели от 3 пловдивски училища
23.10.2018
Пленителната книга за майчината обич “Мама” излиза и на български
20.03.2019

koricaМалко преди празниците сме готови да ви представим резултата от втория конкурс на издателство „Дъбови листа“ за авторски детски приказки – сборника „От деца за деца 2“. Той излиза на 11 декември и съдържа 25 избрани произведения на талантливи деца до 18-годишна възраст. Ще можете да намерите изданието по време на 46. Софийски международен панаир на книгата на щанда на издателство „Дъбови листа“, разположен на ет. 4 в Национален дворец на културата. До 20 декември ще можете да закупите първа и втора част на „От деца за деца“ за 31 лв., вместо за 41 лв.

Илюстрациите на новото издание са дело на 33 малки художници буквално от цял свят. Някои от тях бяха дошли от Лондон и Бостън, за да прекарат изминалото лято на гости при бабите си, и толкова харесаха историите в книгата, че се включиха активно в илюстрирането. Корицата пък е дело на младата художничка Виктория Роянова.

По време на конкурса бяха получени над 300 приказки от 31 населени места. Основната идея на начинанието бе да насърчи родители, деца и учители да работят заедно по проекта и да излязат от рамките на стандартното мислене, че писатели могат да бъдат само пораснали деца. Организаторите са убедени, че именно приказките са в основата на стремежа към грамотност и развиване на въображението.

Трудната задача да се подберат 25-те произведения беше поверена на жури в състав:

lampaГл. ас. д-р Юлия Йорданова-Панчева – преподавател по детско книгоиздаване във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, Яна Пеловска – управител на Център за развитие на медиите, и Нуша Роянова – художник-илюстратор, автор на приказки и издател.

Различното тази година беше, че всяка от златните приказки донесе две признания – грамота на своя талантлив автор и една за човека, който е повярвал в таланта му и го е окуражил да твори. Вече ви споделихме писмото на една от съавторките на „От деца за деца“ 2Виктория Кралева, в което тя разказва за емоционалното си преживяване, благодарение на конкурса. Можете да го прочетете тук.

Не пропускайте да се докоснете до невероятното въображение на всички 25 талантливи деца. В книгата ще срещнете герои като анакондата Васил, джуджето Дългошапко и много други. А поуките, които текстовете съдържат, са наистина безценни.

Очакваме ви на Панаира на книгата, а за тези, които не могат да се присъединят, сайтът ни приема поръчки денонощно!

Вижте какво каза самата Нуша Роянова от щанда на издателство „Дъбови листа“ за новата книга  „От деца за деца 2“:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *