Нуша Роянова в онлайн разговор: Нашите мечти са предчувствие за нашите възможности
25.03.2020
“Любов” гостува в “Семейна библиотека” по БНР
13.05.2020
Нуша Роянова в онлайн разговор: Нашите мечти са предчувствие за нашите възможности
25.03.2020
“Любов” гостува в “Семейна библиотека” по БНР
13.05.2020

„Любов“ вдъхнови читатели за книжно предизвикателство

Картинната книга “Любов” на Елен Делфорж и Кантен Гребан вдъхнови девет млади читатели да организират книжно предизвикателство. “Пътуваща Любов” следва методиката на пътуващите книги, които много читатели познават. Една книга се предава от читател на читател, а всеки оставя в нея своите мисли, подчертава любими цитати или рисува.

Координирано от Теди Рафаилова, предизвикателството ще премине през седем букстаграм акаунта и един YouTube канал, увличайки със себе си читателите в магията на “Любов”. Книгата започна своето пътуване в края на март и вече достигна до своя четвърти читател.

“Предизвикателството има за цел да ни сближи малко повече като читатели. Пътуващите книги са нов начин за споделяне на книжните преживявания и запознанство с други четящи хора”, споделя Теди Рафаилова, координатор на предизвикателството.

https://www.instagram.com/p/B-RuJjPg76T/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Участниците избират да споделят картинна книга за възрастни, защото подобни книги често остават извън полезрението на масовите читатели и се смятат за запазено удоволствие само за библиофилите.

Луксозното издание съчетава изящните текстове на Елен Делфорж с пленителните илюстрации на Кантен Гребан, които отвеждат читателите на своеобразна разходка сред различните епохи и тенденции в изкуството във Франция – арт нуво, арт деко, типичните за Втората световна война агитационни плакати и изкуството на “децата на цветята” от 60-те. “Любов” е красива песен за най-съкровените трепети на сърцето, която пленява със своята деликатност.

“Това не е книга, която просто можеш да прочетеш. Тя се усеща, кара те да се усмихваш, да се натъжиш, да се замислиш, да си спомниш за някого, да му се обадиш и да кажеш “Обичам те!”. Тя те вдъхновява!”, казва Викс Томова.

“За първи път участвах в подобен вид предизвикателство, а именно пътуваща книга. Tова направо си бе „Пътуваща Любов“, пише Криси Цанкова, която за разлика от Викс и Теди не е ветеран в книжните предизвикателства. “Определено смятам за привилегия това че успях да се докосна до това произведение на изкуството”, допълва тя.

Теди, Викс и Криси са първите трима от общо деветимата читатели, които ще се докоснат до магията на “Любов” в рамките на предизвикателството. Страстни читатели, които открито споделят любовта си към книгите, те притежават своите малки места в интернет, където споделят преживяванията си с “Пътуваща Любов”.

Следете приключението на изпратената с лично послание от Нуша Роянова книга в блога на издателство “Дъбови листа”, както и в профилите на участниците!

Теди Рафаилова – the_bilingual_reader
Крис Цанкова – kriscankowa
Викс Томова – the.bookie.monster
Краси Караиванов – krasis_bookish_world
Мони Михайлова – a_bookwish
Яна Драганова – books_diamond
Тея Кирилова – little.book.space
Теми Панайотова – temidabooks
Ан Руменова – ans_bookish_obsession

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *